Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за скоростно преминаване

...
Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за скоростно преминаване
Коментари Харесай

33-годишен мъж измина за 8 дни и 18 часа най-легендарния планински маршрут в България

Млад мъж съумя да усъвършенства единствения рекорд на българин за скоростно прекосяване по маршрута Ком - Емине през зимни условия. Близо 600-километровото трасе, пеш, Даниел Иванов от Пловдив измина за 8 дни и 18 часа. Досега рекордът се държеше от Божидар Антонов, който взима трасето за 9 дни и 4 часа, предава БНТ.

За 33-годишния каскадьор и личен треньор задачата е била не да подобри рекорда, а да провокира себе си.

" Тръгваш в нещо неизвестно, изскачат проблеми и твоята работа е да ги решаваш в придвижване. Имаше снежни виелици, дъжд, мъгла, температури от минус 5, 10 градуса ", каза Даниел Иванов.

Подслон намира в този бус, с който редом се движат негови другари.

" Сменям оборудването си, да се храня, да се предрешвам, да променям мокри обувки ", допълни Даниел Иванов.

Традицията за дръзналите да преминат по именития маршрут е да вземат камък от връх Ком и да го хвърлят в морето край нос Емине. И тъй като Даниел потегля на 1 март, трансформира традицията.

" Хората от моя екип ми вързаха по една специфична мартеничка и ще го създадем по-различно този път. Няма да мятам камък в морето, а считам да ги вържа на оградата на нос Емине. "

Още преди финала ултрамаратонецът знае, че към този момент е рекордьор.

" Смятам, че хората в днешно време не излизат постоянно от удобната си зона. Ние сме способни на доста и в случай че не опитваме да вършим сходни неща, в никакъв случай няма да разберем за капацитета си “.

Малко след среднощ, на 10 март, Даниел Иванов е новият рекордьор на България. Поводът отпразнува с шампанско край морето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР